PAU VALLS

Crítica

 
   
 

 

EL REGAL DE LA PINTURA DE PAU VALLS

 

 És indubtable que aquest magnífic pintor, Pau Valls, s'esforça cada vegada que ha de comparèixer en una sala, té cura de l'obra, lestudia i la ralitza i així s'esdevé la mostra completíssima en temes i procediments, en plantejaments i dificultats que l'artista supera amb ràpida facilitat, aquesta facilitat que en tot mestre  es manifesta.

 

Les seves figures bellíssimes, construïdes amb dolçor i elegància, els seus bodegons, on les tonalitats verdes, sempre tan problemàtiques, triomfen i imposen criteri i realitat, configuren una mostra variada, heterogènia, plural i dinàmica.

 

La coherència d'aquest artista s'adverteix en si mateix, en la manera de tractar i valorar els espais, de distribuir les figures, una taula d'estovalles blanques i un tros de pa, obra sens dubte amb connotacions religioses, íntimes i espirituals, teològiques, fins i tot de dimensionar els tons, de fer reaccionar el propi públic quan s'enfronta davant de cada suport, exercitant-lo en el gaudir  i el plaer.

 

Aquest mestre que amb els seus olis i els seus dibuixos ens expressa el rerefons poètic que guia i condueix seus pinzells.

 

La memòria del color i la línia

 

Adrián Espí - Valdés

Acadèmic C. de les Reials Acadèmies de Belles Arts

de Sant Carles de València i San Fernando de Madrid.

De l'Associació Espanyola de Crítics d'Art (AECA)

Membre de l'Associació Valenciana de Crítics d'Art (AVCA)

 
espevallspujol@yahoo.es